Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще предложи на Общинския съвет да подкрепи финансово баскетболния клуб Спартак, съобщиха от общината.

Днес Зеленогорски се е срещнал с президента на клуба Цветан Антов. Те са разговаряли за целите и перспективите за развитие на отбора, състоянието на зала "Балканстрой", условията за тренировки на тима, както и възможностите за допълнително финансиране.

По време на срещата Зеленогорски е поел ангажимент на следващо заседание на местния общински съвет да предложи обсъждане на варианти за финансова подкрепа на баскетболистите.

Цветан Антов каза, че финансирането на клуба е много затруднено от две години насам, след като кризата засегна страната. Бизнесмените, които са спонсорирали спорта, сега отделяли като цяло по-малко средства, а почти нямало нови фирми, подкрепящи финансово баскетбола.

Антов посочи, че издръжката на зала "Балканстрой" много затруднява финансово баскетболния клуб. Въпреки това президентът категорично опроверга разпространените чрез Интернет слухове, че клубът бил пред закриване.

Антов заяви, че през следващите няколко месеца ще положи усилия да се намерят спонсори и да се подготвят за новия сезон. Тогава той не изключи възможността да потърси подкрепата на общината.