„Паднахме се в група, в която можем да се борим с всички отбори, според мен. Можехме да се паднем в група с Македония и Белгия. Може би щеше да има повече надежда. Но можеше да бъде и по-зле, ако бяхме в групата на Италия и Русия”, коментира президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков след като бе изтеглен жребият за европейските квалификации за шампионата през 2015-а година. Страната ни е в група с отборите на Черна гора, Израел и Холандия.

„Въпросът е да се подготвим добре. Вторият в групата също трябва да е с добър резултат. Съперниците са равностойни и ще е трудно. Трябва да видим Черна гора какъв състав ще съберат. Това е важно да се разбере за тях, какъв отбор ще успеят да сглобят. Това важи със същата сила и за нас. В общи линии в последните квалификации успяват отборите, които искат много и играят отборно”, каза още Глушков пред Гонг и добави:

„Точно от тук трябва да започнем. Играчите трябва да искат поне колкото ние искаме. Трябва да искат страшно много, за да играят отборно и сърцато. Тогава имаме голям шанс да се класираме. Не да се надяваме да направим един мач, а да играем във всички мачове. Имаме нашите шансове, но трябва да започнем от началото. Всички да искат много, да се подчиняват на отборните принципи, да има дисциплина и да приемат като своя мисия класирането на Европейско първенство.”