На 36 години вече бившият баскетболист Георги Давидов поема по нов път в живота си. Давидов от скоро е помощник-треньор в екипа на Марин Докузовски начело на шампиона ЛукОйл Академик. „Студентите” се готвят за стартиращия довечера изключително силен турнир в Арена Армеец, като от 20.30 часа посрещат испанския гранд Барселона.

„Мога да ви кажа как се чувствам. Чувствам се като човек, който е бил дълго време под вода и сега е на повърхността, и си поема дълбоко въздух с облекчение. Много добре се чувствам, ако ме разбирате”, така Георги Давидов се опита да обясни емоциите в началото на това ново предизвикателство в кариерата му. „Много съм щастлив, че получих този шанс. Поканата от Марин Докузовски беше още от началото на лятото и аз нито за миг не съм се замислял какъв ще бъде моят отговор. Отговорих с да, още в първия момент, когато ми предложи. И аз съм много щастлив, че той е открил нещо в мен, и мога да му бъде полезен. За мен това е огромно признание”, коментира още Жоро Давидов пред Гонг преди поредната тренировка на „студентите”.

„ЛукОйл е лицето на България в Европа. Всички знаете какво нещо е ЛукОйл за страната ни и аз съм много щастлив, че станах част от тази организация, че кариерата ми продължава в най-добрия отбор в България в последните години. Напълно съм удовлетворен. Все пак аз съм на 36 години и в последните години започнах да се позамислям, но това винаги е било в главата ми и нямам проблеми с трансформацията в момента. Естествено това, че съм в най-добрия отбор в България също помогна и нямам никакви проблеми. Не съжалявам за нищо и съм чакал това. Надявам се да се получи по най-добрия начин”, каза още Давидов.

Тази година ЛукОйл ще атакува Евролигата, а в подготовката за квалификациите очаква колоси като Барса, Панатинайкос и Цървена звезда. „Много е вълнуващо и най-важното е, че такива отбори идват в България. Такива големи отбори като Барселона, Панатинайкос и Цървена звезда не идват често и аз се надявам хората да дойдат и да напълнят залата, защото не може да си представите какво нещо е да дойде Барселона. Панатинайкос идваха миналата година, но Барселона... Те не са излизали от Барселона за подготовка от незнам колко години. Сега така се наредиха нещата, че те са тук дори на лагер и то в Правец. Просто уникален шанс и за мен, и за състезателите, и за българските фенове, които гледат баскетбол”, завърши новият помощник-треньор на шампионите.