Сръбският Цървена звезда остана едноличен лидер във временното класиране в Адриатическата лига, след като спечели дербито на върха срещу Будучност с 83:69 точки. Така Звезда вече има шест победи, а Будучност се смъкна на трета позиция с пет победи и една загуба, колкото има и словенският Крка, който в събота победи българския Левски в зала „Универсиада“.

В дербито на кръга в Адриатическата лига черногорците стартираха по-добре и поведоха със 17:14 след първата четвърт, на почивката пък преднината им бе 6 точки – 40:34.

Домакините обаче влязоха във второто полувреме с изключителна мотивация и успяха да обърнат мача в своя полза, а в четвъртата част позволиха на Будучност да реализира само 10 точки срещу 29 в тяхна полза.

Най-резултатен за Цървена звезда бе словенският национал Яка Блажич, който завърши с 18 точки, а с 12 се отчете центърът Бобан Мариянович, който овладя и 17 борби.

Само още един мач остана да се изиграе от шестия кръг в лигата, а той е между Мега Визура и Задар, които играят в понеделник вечер. Така българският Левски е на предпоследна позиция с еднакъв актив с последния – Металац Валево. И двата състава имат по една победа от шест мача до момента.