"Искаме да продължим победната серия", категорични са в лагера на баскетболния Цървена звезда преди двубоя с българския Левски в сряда от 14 часа в зала "Универсиада" в София. Американският гард на Звезда Маркъс Уилямс сподели, че въпреки натоварената програма на тима, всички в състава са мобилизирани за добро представяне срещу Левски. "Ние сме професионалист и сме наясно с трудностите на двете поредни гостувания в такъв кратък срок", заяви Уилямс. Сръбският отбор игра в понеделник вечер в Скопие срещу МЗТ и записа 13-та поредна победа в Адриатическата лига. 

Тренировката на Цървена звезда

източник: Gong.bg, Кремена Младенова

Треньорът на "сините" Тити Папазов пък коментира, че фаворитът в предстоящия сблъсък е ясен, но може да обещае, ще Левски ще се бори за достойно представяне срещу сръбския гранд. "Имахме други планове за мача, дори мислехме за "Арена Армеец", но знаете какво се случи. Все пак ние ще се борим мъжки. Няма нищо ново около положението ни. Надяваме се до последно. Страхотно е за нас, че ще можем да приемем Цървена звезда в София, но за съжаление няма да можем да направим коледен подарък за нашите фенове, защото и тази среща ще бъде без публика. Ситуацията е много трудна за нас във всеки аспект. На съвсем различни етапи сме с Цървена звезда - ние се опитваме да оцелеем, докато те са в Топ 16 на Евролигата. Изпитвам уважение към моите момчета, които играят със сърцата си в последно време, и стават все по-добри и по-добри с всеки изминал мач. Ние ще се опитаме да затрудним Звезда и се надяваме поне веднъж да имаме късмет. Кой знае, Бъдни вечер е в България, така че всичко може да се случи", сподели Тити.

Двубоят ще се играе на празни трибуни заради наказанието от два мача на "сините". Цървена звезда е лидер в Адриатическата лига с 13 победи и нито една загуба. Тимът се класира и за Топ 16 в Евролигата след силно представяне в редовния сезон.