Старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Желко Лукаич благодари на публиката в зала „Универсиада” за подкрепата на днешния мач срещу украински БК Киев. „Студентите” победиха съперника си с 95:87 точки и взе втори успех като домакин. „Двубоят бе равностоен и до последно не се знаеше кой ще победи. Имаше грешки, но това е разбираемо, защото срещата бе много важна. През първото полувреме имахме цели 12 борби по-малко от украинците. Притеснявах преди мача, че нямах смяна на плеймейкъра Уили Дийн. Благодаря на публиката, която ни подкрепяше през цялото време. Вече мислим за следващите мачове в купа УЛЕБ. Трябва да подобрим играта си в защита, ако искаме да спечелим мач като

гост. Определено мисля, че нашата група е най-равностойната в тази надпревара и до последно няма да се знае, кои отбори ще продължат напред.

Словенският наставник на БК Киев Томо Махорич пък заяви, че тимът му не е играл достатъчно добре в защита. „Получи се добър мач за гледане. Ние не се представихме както обикновено в защита и това е основното, заради което загубихме мача, а българите показаха високо ниво. Резултатът се движеше с малка разлика, но в решаващите моменти ние направихме някои грешки и затова загубихме. Животът обаче продължава”, коментира треньорът на украинците.