Бившият старши треньор на Лукойл Академик Желко Лукаич ще  дебютира начело на Игокеа (Босна и Херцеговина) в двубоя срещу  шампиона на България Левски от 10-ия кръг на Адриатическата лига по баскетбол за мъже.

Срещата е от 18.00 часа българско време в неделя. Лукаич ще води отбора от Александровац за втори път в  кариерата си, след като беше назначен на поста на мястото на  уволнения заради незадоволителни резултати Влада Йованович  по-рано през седмицата. Специалистът беше начело на Лукойл Академик през сезон  2007/2008, а след това работи в клубове в Русия, Сърбия и  Украйна.

"Задължението на всеки треньор е да следи развитието на  баскетбола, когато няма ангажименти с даден отбор, така че  познавам добре отбора на Игокеа. Гледал съм всичките мачове на тима  в Адриатическата лига и съм наясно с игровия потенциал на  състава. Много елементи трябва да се подобрят. Времето е малко,  но това не е извинение. Предстои ни мач в неделя."

"Намираме се в  трудна ситуация, от която трябва да излезем възможно най-бързо, а какво по-добро би било от победа срещу Левски, която ще ни  помогне да се отдалечим от опасната зона, което е първата ни и  основната задача до края на година. Трябва да се спасим от  изпадане, да стабилизираме отбора, да изградим добър състав и да наложим млади играчи от нашата перспективна школа", каза Лукаич преди мача.

Игокеа е на 12-о място в класирането от 14 отбора с две победи и седем загуби в актива си. Левски е на последната позиция с  осем поражения и само един успех.

"Оптимист съм за бъдещето и вярвам, че ще успеем да постигнем  нужната ни стабилност. Не съм променил вижданията си за играта.  Трябва да се защитаваме по-добре, да не търсим излишна  импровизация, да се опитваме да играем възможно най-скоростно в  атака, което се изисква в съвременния баскетбол. Трябва да бъдем заедно, да действаме като едно цяло, защото за мен отборът е на първо място, а индивидуалностите изпъкват най-добре при  отборната игра. Така ще можем да постигнем големи неща, с които  да се гордеем", коментира още Лукаич./БТА