Шампионът на Литва Жалгирис Каунас е само на победа от класиране за Финалната четворка в Евролигата за пръв път от 1999 година насам, след като победи като домакин с 80:60 гръцкия Олимпиакос.

По този начин играчите на Шарунас Ясикевичус поведоха с 2:1 победи в серията и при успех у дома в четвъртък ще се класират сред четирите най-добри отбора в турнира.

Мачът бе решен от серия от 12:0 в полза на литовския тим в средата на втората четвърт, която изведе домакините с цели 17 точки напред. До почивката Олимпиакос успя да стопи част от пасива си, но Паулиус Янкунас отбеляза девет поредни точки в третата четвърт, за да възстанови двуцифрения аванс на Жалгирис.

Американецът Брандън Дейвис бе най-резултатен за победителите с 18 точки, а Янкунас добави 13.

За Олимпиакос, който допусна най-тежката си плейофна загуба от 2008 година, Василис Спанулис бе най-полезен с 14 точки.

Испанският Баскония се спаси от елиминация срещу шампиона Фенербахче, след като спечели третия мач от серията с 88:83 и намали изоставането си на 1:2 победи.

Ключова за победата на Баскония се оказа отличната стрелба от тройката, донесла 14 точни попадения от далечна дистанция, а серия от 15:0 точки, 8 от тях реализирани от латвиеца Янис Тимма, в началото на последната четвърт позволи на домакините да се поздравят с успех и да запазят шансове за достигане до Финалната четворка.

Гардът Родриг Бобоа бе най-резултатен за Баскония с 21 точки, а Марселиньо Уертас вкара 11. За турския тим най-полезен бе чехът Ян Весели със 17 точки и 10 борби.