Двамата „български” представители в Евролигата по баскетбол – старши треньорът на националния отбор Пини Гершон и гардът Ибрахим Джабер, записаха поражения в днешния трети кръг от Топ 16.

Гершон и неговият Макаби Тел Авив отстъпи като гост на Реал Мадрид със 79:98. Решаващи за успеха на „белите” се оказаха втората и четвъртата части, в които те натрупаха аванса си. С 24 точки за домакините се отличи Луис Бълок, а 21 за Макаби реализира Карлос Аройо. Мачът в Мадрид бе наблюдаван с интерес от бившия футболист на Реал Зинедин Зидан.

Ибрахим Джабер игра 24 минути срещу Панатинайкос, но неговият Лотоматика претърпя поражение като гост на гръцкия гранд със 67:92. Натурализираният гард завърши с 10 точки, от които една тройка и един фаул. Въпреки доброто първо полувреме за италианския тим, ПАО намери верния път към успеха в третата част, в която позволи на Лотоматика да отбележи едва осем точки, срещу 22.

По подобен начин се разви и мачът на Барселона с Алба Берлин. След страхотна трета четвърт, „каталунците” спечелиха с 85:69. 30 точки и 11 борби записа в актива си турският национал Ерсан Илясова.

Друга турска звезда – Мирсад Туркчан донесе победата на Фенербахче над Сибона със 65:55, като това бе и единственият успех за гостуващ отбор днес. Туркчан завърши с 20 точки и 13 борби, за да изведе „фенерите” до победата.