Каха Лаборал победи с 86:81 водения от Пини Гершон Макаби Тел Авив в една от най-интересните срещи от втория кръг на Евролигата. Испанският тим, който до миналата година носеше името Тау Керамика, успя да наложи надмощие в равностоен двубой, най-вече благодарение на изявите на Тиаго Сплитер.

След като в първата част нито един от двата състава не доминираше, през втория период домакините от Витория дръпнаха сериозно, като на моменти водеха и с 14 точки, за да се оттеглят на почивка при 55:44. През второто полувреме обаче Макаби се върна в играта и благодарение на индивидуалните изяви на звездите си стигна до изравняване. На момчетата на Пини Гершон обаче им липсваше доза концентрация и постоянство, за да задържат темпото и да спечелят двубоя.

Сплитер бе най-полезният играч в мача и за 32 минути реализира 26 точки и овладя седем борби. Важни попадения отбеляза и Марселиньо Уертас, завършил с 16 точки.

Макаби Тел Авив имаше страхотен процент от тройката и трима състезатели на израелския гранд вкараха по четири далечни стрелби, като тези на Мачей Лампе и Андрю Вишневски всъщност стопиха изоставането в третата част. Лампе завърши с 18 точки и седем борби, Чък Ейдсон добави 16 точки и четири асистенции, а Давид Блутентал и Вишневски (и двамата с по четири тройки) реализираха по 12 точки.

В останалите мачове от Евролигата в четвъртък:

Монтепаски Сиена – Жалгирис 84:64

Барселона – Цибона 81:59

Ефес Пилзен – Партизан 77:67

Орлеан – Лиетувос Ритас 62:69

Юнион Олимпия – Маруси 75:81

Панатинайкос – Химки 101:66