Левски загуби от Сигал Прищина с 63:68 (24:16, 16:16, 14:22, 9:14) като гост в Косово в отложена среща от четвъртия кръг в група „С“ от втория етап на Балканската баскетболна лига.

Това бе второ поражение за „сините“ в тази група като имат и три победи. Загубата ги изравни с лидера във временното класиране Апоел Галил Елион от Израел, който също е с баланс 3-2. Сигал Прищина пък е с актив 3-1. Трите тима вече си осигуриха минимум участие в плейофите за Финалната четворка на турнира, а битката е за първото място, което дава право на директно участие на полуфиналите.

Двубоят започна равностойно, но с преимущество на „сините“, които поведоха с 10 точки секунди преди края на първата част, която приключи при 24:16 в тяхна полза. И през втората част Левски задържа преднината си за аванс от 40:32 на почивката.

Последва изключително оспорвана трета четвърт, в която домакините успяха постепенно да наваксат пасива си и да обърнат до 52:49, но българският тим пак излезе напред за 54:52 преди последните 10 минути. В тях баскетболистите на Левски, които бяха без получилия почивка американец Марио Литъл, не издържаха и отстъпиха в двубоя.

Най-резултатен за „сините“ беше Венцислав Петков с 13 точки и 5 борби. Джош Паркър добави 12 точки и 4 асистенции, а 9 точки реализира Цветомир Чернокожев.

За домакините с 19 точки и 6 борби се отличи Лейсон Зекири.

В последния си мач в групата Левски е домакин на Сигал Прищина на 7 април в зала „Универсиада“ в София, а два дни по-рано косовският отбор ще гостува на Апоел Галил Елион в Израел.