Василис Спанулис вече е реализатор №1 в историята на Евролигата, измествайки от върха испанската легенда Хуан Карлос Наваро. Лидерът на Олимпиакос изравни “Ла Бомба” късно в четвъртата част на домакинската загуба от Фенербахче, а с тройка 2:39 минути преди края окупира самостоятелно първото място. Спанулис вече има 4157 точки в 318 изиграни двубоя в турнира.

Наваро остава втори с 4152 точки в 341 мача. Йоргос Принтезис (Олимпиакос) е трети с 3112 точки в 301 мача, а Топ 5 се допълва от Паулиус Янкунас (Жалгирис и Химки) с 3012 точки в 330 мача и Фелипе Рейес (Естудиантес и Реал Мадрид) с 2998 точки в 346 двубоя. От челната петица единствено Наваро вече не играе активно и гонитбата ще продължи.

"Да, постигнах това, но исках да стане при победа (б.а. Олимпиакос загуби от Фенербахче), така че остава с един лош привкус в крайна сметка. Искам да благодаря на всичките си треньори, съотборници, президенти, на всички, които са имали вяра в мен през всички тези години. Благодаря им много”, каза Спанулис след срещата.