Четири отбора от Стария континент заслужиха правото да достигнат последната фаза от битката за баскетболния трон в Европа.

Най-престижният турнир за клубни отбори - Евролига приключва тази седмица с Финалната четворка, която ще се проведе в сръбската столица Белград.

Настоящият шампион Фенербахче, ЦСКА Москва, Реал Мадрид и Жалгирис ще спорят на полуфиналите днес, 18-и май с мисълта за големия финал в неделя, 20-и май.

Топ 4 този сезон в Евролигата събра най-резултатния тим - ЦСКА Москва, най-добрите в защита - Фенербахче, непредсказуемия Жалгирис и състава с най-полезния играч през сезона Лука Дончич - Реал Мадрид.

В първия полуфинал на Евролигата един срещу друг ще излязат Жалгирис и Фенербахче. Двубоят е от 19 часа и можете да го наблюдавате пряко по Mtel Sport 2.

БК Фенербахче

източник: БГНЕС

Казано по друг начин учителят среща ученика - Желко Обрадович срещу Шарунас Ясикевичус. Литовецът, който е настоящ треньор на Жалгирис вече спечели титлата като играч под ръководството на Обрадович с Панатинайкос през 2009-а година.

Ясикевичус превърна Жалгирис в най-голямата изненада този сезон в Евролигата с класирането за Финалната четворка. Мястото на литовците на полуфиналите бе напълно заслужено след победи над големите имена - Фенербахче, ЦСКА Москва, Панатинайкос и Олимпиакос в редовния сезон, както и успехът с 3-1 победи над Олимпиакос в четвъртфиналните плейофи.

БК Жалгирис

източник: БГНЕС

Фенербахче завърши втори в редовния сезон на Евролигата и отстрани Баскония на четвъртфиналите. Турският гранд има сериозен арсенал, с който ще опита да сложи край на мечтата на Жалгирис. Старши треньорът Желко Обрадович знае най-добре как се печели подобен трофей след като вече е вдигал девет пъти европейската титла, а 42-годишният Шарунас Ясикевичус в едва втория си пълен сезон като старши треньор има четири титли като играч.

Отборите на ЦСКА Москва и Реал Мадрид ще спорят във втория полуфинал в петък вечер от 22 часа. Двубоят, който ще определи втория финалист за сезон 2017/2018 в Евролигата можете да гледате пряко по Mtel Sport 2.

БК ЦСКА Москва

източник: БГНЕС

Мачът обещава да бъде доста резултатен, тъй като противопоставя два от отборите с най-добро нападение в турнира. ЦСКА със средно 89.2 точки на мач и Реал Мадрид със средно 85.7.

"Белия балет" получи добри новини по време на плейофите със завръщането на Серхио Люл след контузия, а може да разчита и на младата си суперзвезда Лука Дончич. В лагера на ЦСКА Москва притесненията са свързани със състоянието на двама от лидерите Нандо Де Коло и Кайл Хайнс.

БК Реал Мадрид

източник: БГНЕС

Реал Мадрид победи руския гранд като домакин в редовния сезон, а ЦСКА взе реванш по-късно в Москва. Испанците се справиха с Панатинайкос в четвъртфиналните плейофи, а ЦСКА Москва отстрани Химки в същата фаза.

Любопитен факт от лагера на Реал е, че гардът Джейси Керъл не е пропускал мач за състава в Евролигата от април 2014-а година и е изиграл 132 поредни двубоя за тима.

Мачът за бронзовите медали и големият финал в Евролигата ще се играят в неделя, 20-и май.

От 18 часа по Mtel Sport 2 можете да гледате пряко срещата, която ще определи третия в турнира, а от 21 часа е сблъсъкът за титлата, който също можете да гледате по Mtel Sport 2.