Суровият външен вид, не винаги означава липса на чувствителност. Поредното доказателство се оказа звездата на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Каспарс Камбала. Латвиецът, чиято внушителна фигура е изписана с доста татуировки, наскоро се сдоби с рисунка, която да му напомня скъпо за него същество. Камбала вече има татуировка на дясната си ръка с лика на малката му дъщеричка, която е загубил преди година. Противно на очакванията, че въпрос за нея ще предизвика недоволство, Кас сподели защо се е татуирал. „Това е ликът на дъщеря ми, която си отиде преди една година. Просто си направих татуировката, за да я помня винаги и да я имам всеки ден близо до себе си”, бе искрен баскетболистът.

Каспар Камбала даде сериозен принос за успеха на ЛукОйл Академик над Тарту Рок в Еврочалъндж със 74:64 точки и завърши с 19 точки и 13 борби.

„Отне ни малко време, за да установим контрол върху мача. Дадохме им някои шансове. Трябваше да ги откажем още във втората част. Оставихме ги близо до нас през целия мач и това беше малко нервиращо, но извън това е добре, че победихме. Не, не мисля, че това е бил най-добрият ми мач за ЛукОйл, изпуснах някои наказателни, но фокусът не е върху мен, а върху отбора. Усилията са колективни и печелим като колектив”, коментира латвиецът след мача в зала „Универсиада”.

Колкото до следващата фаза, в която 16-те останали тима отново ще бъдат разпределени в група, Камбала заяви: „Определено ще е трудно. Има доста силни отбори, но и ние не сме показали пълния си потенциал още, така че мисля, че с времето ще ставаме още по-добри и да се надяваме ще се справим добре.”