Окончателните участници в първия сезон на Балканската баскетболна лига ще станат ясни до 15-ти юли, когато е крайният срок за вземане на финално решение. Спортният директор на БИБЛ Шай Щрикс коментира слуховете, че македонският Струмица се отказва от турнира и евентуалните участници от Гърция.

„Да, Струмица има проблеми с двата спонсора. Лично се свързаха с мен и говорих с техния президент, който ми обеща, че до 10-ти юли ще имат разрешение на финансовите си проблеми. Вярвам, че Струмица е добър вариант за нас, но можем да чакаме до 15-ти юли и да видим какъв ще е резултатът. Междувременно от македонската федерация също се свързаха с мен и предложиха друга опция, но аз отвърнах, че за сега не се интересувам. Ще изчакаме Струмица и тогава ще вземем решение. Не е задължително, ако Струмица отпадне, друг тим от Македония да влезе. Може да е дори от България”, заяви Шай Щрикс на връщане от Гърция, където имаше среща с представители на местната федерация.

Относно гръцките участници в Балканската лига Щрикс каза: „Вчера имах среща с гръцката федерация, но те са доста заети с предстоящите Олимпийски игри. Знаем, че Олимпия Лариса са кандидатствали за уайлд кард във ФИБА Къп и сигурно ще играят там. ПАОК все още е възможен вариант, а АЕЛ Лариса също. В петък ПАОК ще имат нов мениджърски екип и доколкото разбрах искат да се срещнем отново следващата седмица. И на гръцката федерация казах, че можем да чакаме до 15-ти юли. Балканската лига може да оцелее и без гръцки тим, но предпочитам да има такъв, разбира се. Все пак имаме и други варианти.”