Реал Мадрид се изправя срещу защитаващия титлата си Анадолу Ефес в големия финал на Евролигата. Сблъсъкът в „Щарк Арена” в Белград е тази вечер от 20:00 часа и ще се излъчва на живо по MAX Sport 1.

В полуфиналите турският гранд се справи с коравия отбор на Олимпиакос, побеждавайки го със 77:74. От своя страна „кралете” удариха вечния враг Барселона с 86:83, след като губеха с 11 точки на почивката.

Във финала през миналия сезон Анадолу Ефес се наложи над каталунците за историческа първа титла в турнира, а сега ще трябва да защитава отличието си срещу другия гранд от Испания – Реал.

Отборът на Ергин Атаман започна колебливо сезона и до последно беше в борбата за класиране в плейофите. Там бе елиминиран Олимпия Милано за класиране във финалната четворка. Постепенно двете големи звезди на Анадолу Ефес – Шейн Ларкин и Василие Мицич, влязоха във форма, за да може именно във финалния турнир в Белград да са в оптимална такава.

Реал Мадрид влиза във финала в серия от 10 поредни победи във всички турнири. „Белите” нямаха никакви проблеми срещу Макаби Тел Авив в полуфиналите, печелейки серията в три двубоя. Тимът на Пабло Ласо е изключително балансиран, като всеки измежду Гершон Ябуселе, Валтер Тавареш, Фабиен Касьор, Габриел Дек, Алберто Абалде и Серхио Люл може да създаде големи проблеми на днешния съперник.

В редовния сезон двата отбора си размениха по една домакинска победа.