Българският национал в състава на македонския Фени Индустри Иван Лилов е човекът, решил последните мачове на тима. Снощи гардът имаше шанс да донесе и победата в първия мач от финалната серия в първенството на Македония за своя отбор, но късметът не достигна на последната му стрелба да влезе в коша. Тази сутрин Иван заедно със съотборниците си от Фени пристигна в София, за да отпътува заедно с Левски за Финалната четворка на Балканската лига в Израел. Левски и Фени се изправят един срещу друг в първия полуфинал, но Лилов е категоричен, че ако се наложи да вкара решаваща стрелба срещу „сините“, няма да има място за колебания.

„Тръгваме с очакването да победим. Всеки отива да спечели Купата. Левски два пъти ни победи през сезона, но сме ги разучили добре и се надявам да ги победим,“ заяви той на Летище София.

„Вчера изиграхме добър мач, стана хубав мач за зрителите. Загубихме в края, имах стрелба за победа, но не го вкарах. Серията е 2-0 за МЗТ, но се играе до четири победи. Следващият мач е в Кавадарци на 28 април, надявам се да победим, и имаме шансове. Можем да ги победим, макар че имат по-класни и опитни играчи от нас. Надявам се да победим и да станем шампиони,“ разказа за ситуацията в македонското първенство Иван Лилов.

„Чувствам се в най-добрана си форма, откакто съм в Кавадарци. Благодаря на треньора и ръководството, че ми гласуват доверие. Надявам се да продължавам да играя така добре, и с моите усилия да помогна на момчетата да станем шампиони,“ добави той за собственото си моментно състояние.

Запитан дали е готов да победи български отбор, националът заяви:„Надявам се да успея. Аз съм професионалист и играя за отбора, в който съм. Трудно ще е срещу български отбор, всички ме познават. Левски и Фени в последните години сигурно са изиграли поне 10 мача и се познават отлично, както треньорите и тактиките, така и играчите.“

Ще има ли сантименти при последен решителен шут за победата? „Не, не, няма,“ с усмивка и в настроение завърши Иван Лилов.