Левски започна с трудна победа новия сезон а Балканската лига по баскетбол за мъже. "Сините" се наложиха като домакини над Зрински Мостар (Босна и Херцеговина) с 63:57 точки в първия си мач от група "В".

След равностойна първа част, във втората четвърт баскетболистите на Константин Папазов поведоха с 14 точки при 30:16, което беше най-голямата разлика в мача. За сметка на това гостите в продължение на пет минути имаха реализиран само един наказателен удар.

На почивката Левски имаше аванс от 7 точки при 33:26, но през второто полувреме настъпи спад в играта на тима. Играчите на Зрински мостар постепенно намаляваха пасива си, а шест минути преди края на мача дори имаха възможност да направят обрат.

Тогава новото попълнение на Левски - Ролан Слей, получи петото си лично нарушение, но заради реплика към съдията му беше отсъдено и техническо. Това позволи на босненския отбор да изпълни наказателен удар 4 пъти и да организира атака. Гостите обаче не се възползваха от това и намалиха само на две точки пасива си при 48:50. До края Левски успя да съхрани крехкия си аванс и да спечели мача.

За "сините" Аарън Харпър записа 13 точки, а Хрисимир Димитров добави 10. За Зрински Мостар със 17 точки завърши Марсел Джоунс.

"Това е началото на сезона и ние все още не сме готови. Проблемът беше играта ни в защита. Все пак е по-добре такава победа, отколкото загуба. Очаквам да подобрим играта си в следващите мачове", каза центърът Васил Евтимов, който завърши мача с 9 точки и 9 борби.