Поредният кръг в Евролигата беляза завръщането на легендарния треньор Желко Обрадович в града, в който постигна толкова много успехи- Атина. Двубоят Панатинайкос – Фенербахче бе с особен заряд. Обрадович бе посрещат с овации на крака от феновете на ПАО, а на полувремето домакините му отдадоха почит с трогателна церемония. Сръбският специалист не скри сълзите в очите си, а накрая остана разочарован от поражението на неговия Фенербахче с 67:76 точки, което остави турския клуб на пето място във временното класиране в групата от Топ 16 на Евролигата.

ВИДЕО от посрещането на Желко Обрадович в Атина вижте тук:

„Тук прекарах 13 от най-хубавите години в моя живот и емоциите наистина бяха огромни. Искам да благодаря на фамилия Янакопулос, на отбора, на феновете на Панатинайкос за това, което направиха за мен тази вечер. Беше чудесно да се завърна, но също така и трудно. Чувствам се благодарен и всичко, което почувствах, включително и думите на гръцки, дойдоха право от сърцето ми“, коментира Желко Обрадович, а за самия мач добави:

„От баскетболна гледна точка Панатинайкос игра по-добре и заслужи победата. След това поражение, ситуацията за нас става доста сложна, затова ще е изненада, ако все пак стигнем до плейофите. Не се представихме на ниво и съм засрамен от начина, по който играхме в тази специална за мен вечер.“

„Показахме характер и желание за победа. Запазихме шансовете си живи. Още по-голямо значение има, че Панатинайкос доказа защо е велик клуб. Тук съм от 24 години и знам какво означава гръцкият дух. Посрещането на Желко е доказателство за това. Има хора, които са дали кръв и пот за славата на този отбор и заслужават овации на крака“, пък заяви новият треньор на Панатинайкос Франки Алвертис, който дълги години бе капитан на гръцкия гранд.

ВИДЕО: 20 хиляди разплакаха Желко Обрадович в Атина

източник: БГНЕС

Панатинайкос държи третата позиция в тази група Е с 6 победи и 5 загуби, като изостава от Барселона и Армани Милано. В другата група начело са Реал Мадрид, ЦСКА Москва и Макаби, който претърпя поражение снощи в Белград от Партизан със 70:72 точки и вече има 4 загуби и 7 победи.

В другите срещи от вечерта: Жалгирис- Локомотив Кубан 85:86 и Реал Мадрид- ЦСКА Москва 93:79.