Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков заяви, че вината за слабото представяне на „студентите” е обща и отборът не би останал в същия вид за българския шампионат.

„Слаб мач на нашия тим. И предишния път казах, че всеки в нашия тим трябва да се докаже. Играхме мач, който не е решаващ, но бихме завършили достойно. Аз отдавна имах мое виждане на нещата, вие искахте български играчи и с най-голямо уважение виждате, че тази година тимът ни е с най-много българи. Нали вие го искахте – ето българите са на игрището. Чужденците не си оправдават мястото. Един отбор не се дели на българи и чужденци, всички играха слабо. Гарантирам, че плеймейкърът е добър баскетболист. Не е играл два месеца, но е добър баскетболист. Получиха се проблеми в селекцията. Какво да кажа за един Чанак, за един Тошко Стойков. Разберете, че много от баскетболистите не ни трябват, за да бием Варна или Левски”, каза Везенков след третото поредно поражение в Еврокъп, но явно забравяйки, че ЛукОйл загуби от Левски във вътрешното ни първенство и в този си вариант.

„Отборът е правен за УЛЕБ и не би останал в същия вид за българското първенство. Не бихме дали толкова пари, за да станем шампиони на България. Хората обичат да гледат атрактивни баскетболисти. Отборът е създаден от добри играчи. Може би това е нашата грешка. Аз съм на първо място в цялата работа. Вината е на всички. Не искам да делите треньор, спортен директор и играчи. Елате да видите залата, в която тренираме. Не Крюгер, а никой няма да остане. Положението е трагично”, добави Сашо Везенков слез загубата от Баронс.