Треньорът на Левски Тити Папазов заяви след поредната среща между „сините” и Рилски спортист този сезон и по повод предстоящата Финалната четворка на Балканската лига, че за българския баскетбол е най-добре турнирът да е именно на българска земя. Тези два тима ще се изправят един срещу друг и в полуфиналите на БИБЛ, а Самоков е сред кандидатите за домакинство.

„При всички случаи за българския баскетбол е по-добре домакинството да остане в България. Не е никак лесно за клуб като Рилски спортист, в който всичко е перфектно програмирано в началото на сезона като бюджет, а сега да извадят толкова сериозен финансов ресурс, какъвто изисква домакинството. Дано община Самоков помогне, защото това е незначителен разход за общината, а в същото време страхотна емоция за целия град Самоков и за баскетбола, който заслужава това нещо. От както спечелиха Балканската лига, те присъстват много сериозно в първенството и в Балканската лига, така че хората, които се грижат за баскетбола в Самоков, заслужават подкрепа”, категоричен бе Тити.

„Ние имаме супер последен вариант, в който сме водили разговори с кмета на Велико Търново, който е много амбициран и иска да събуди интереса към този спорт в града. Вярва, че с ремонта на залата в университета и още една зала, имат много сериозна програма за догодина да стане база на националния тим, да се играят там квалификации. Сега са готови, ако нещо се случи и стане някакъв суперкраен вариант да бъдат и те евентуално домакини, ако позволяват правилата. Ще направим всичко възможно домакинството да е в България”, заяви още Тити Папазов.