Гръцкият баскетболист Василис Спанулис от отбора на Олимпиакос бе избран за Най-полезен играч в Евролигата на специална церемония в Лондон. Ден преди полуфиналите най-добрите играчи в четирите тима, участниди на финалите, се събраха в английската столица, за да получат наградите си. Освен това Спанулис, заедно с Ненад Кръстич от ЦСКА Москва, Анте Томич от Барселона, Руди Фернандес от Реал Мадрид и Димитрис Диамантидис от Панатинайкос е част и от идеалната петица на Евролигата за сезона.

Томич и Фернандес печелят това признание за първи път в кариерите си. Диамантидис за сметка на това влезе в идеалния състав на Евролигата за четвърти път, а Спанулис и Кръстич за втори път.

В третия си сезон с Олимпиакос, Василис Спанулис има още две титли от Евролигата и два пъти е избиран за най-полезен във Файнъл Фор. „Хубаво е да получиш такова признание, но най-важното е, че се класирахме във Финалната четворка. Спечелването на индивидуална награда е приятно, но ако отборът ти също победи, това е двоен успех”, коментира Спанулис след награждаването на официалната церемония в Англия.

Василис Спанулис най-полезен в Евролигата за 2013-а година

източник: БГНЕС