Президентът на баскетболния шампион на България Лукойл Академик Валентин Златев заяви, че за него и клуба е страхотна чест да е част от откриването на Купа УЛЕБ този сезон. „Това е невероятен момент за нас. Особено заради присъствието на част от ветераните от славния отбор на Академик от преди половин век. Освен, че два пъти играе финал в Европа, тимът, воден от Божидар Такев, който е тук, сред нас, става и световен студентски шампион. Сега Лукойл Академик също е символ на успеха в България,” каза босът на „студентите”, който пристигна часове преди двубоя в Рига и седна рамо до рамо с изпълнителния директор на Евролигага Жорди Бертомеу.

Валентин Златев припомни още веднъж всички успехи на Академик през годините и сподели още, че Купа УЛЕБ тази година ще е много атрактивна и емоционална.

„Пожелавам успех на всички отбори в турнира, и най-вече да носят радост на феновете с играта си,” завърши Златев.

Най-влиятелният човек в европейския баскетбол Жорди Бертомеу пък благодари на Рига за гостоприемството, както и на двата отбора - АСК Рига и Лукойл Академик за съдействието, че точно с двубоя между тях тази вечер ще бъде открит новият сезон.

„Това е възможност да почетем хората, които са работили и работят здраво за баскетбола и ни дават шанс сега да се радваме на европейските клубни турнири,” бяха думите на Бертомеу.

АСК Рига и Лукойл Академик излизат един срещу друг от 20 часа българско време.