Тиаго Сплитер ще изиграе последния си мач с екипа на Валенсия срещу Лукойл Академик, във вторник в турнира Еврокъп. Бразилският център трябва да се върне в НБА след края на локаута там, но пожела да остане докато не стане вече наложително напускането му. Сплитер ще бъде почетен специално от Валенсия, като клубът ще го награди, а феновете също са подготвили изненада за „довиждане“.

Сплитер ще бъде от жизненоважно значение за старши треньора Пако Олмос, тъй като той има изключително сериозни проблеми с контузени състезатели. Витор Фаверани и Виктор Клавер със сигурност са аут за мача, както бе и в първата среща в София преди седмица.

До край ще висят обаче и разбилия Лукойл Академик Ник Кенър-Медли, който получи травма при гостуването в България, и не игра в дербито с Реал Мадрид в неделя.

Флоран Пиетрус счупи пръст още в първата част на двубоя с Реал, и също е под въпрос, като шансовете му да играе са абсолютно минимални.

Ей Джей Огилви, който не бе в София, защото лекуваше травма, поигра десетина минути срещу Реал Мадрид, но все още не се намира във форма, и вероятно ще бъде в групата, но е под въпрос дали и колко ще играе.

Старши треньорът Олмос заяви, че не смята да пуска Кенър-Медли и Пиетрус срещу Лукойл Академик, но медиите във Валенсия все още ги поставят под въпрос, и не ги отписват окончателно.

Мачът Валенсия – Лукойл Академик е във вторник от 20 часа българско време. АСВЕЛ Вильорбан, Валенсия и Лукойл са с по две победи и загуба в класирането, и тепърва ще се решава изходът от група D, и двата състава, които ще продължат в Топ 16.