Първата четвъртфинална двойка в най-престижния европейски клубен баскетболен турнир Евролига вече е ясна. Гръцкият Олимпиакос ще се изправи срещу Монтепаски Сиена. Олимпиакос победи Фенербахче с 80:65 точки като гост снощи и е начело в група F с 4 успеха и 1 поражение. Италианците пък са втори в група G с 3 победи от 5 мача, като биха като домакин Ефес Пилзен в последния си двубой с 88:76.

Лидерът в тази група Реал Мадрид, който заедно с Барселона е един от двата непобедени състава до момента в Топ 16 ще играе с втория от група H, като това може да е Фенербахче или Валенсия, където старши треньор е консултантът на българската федерация по баскетбол Светислав Пешич. Реал надви Партизан като гост снощи с 61:56 точки, а Валенсия се справи с Жалгирис в Литва с 80:74.

Макаби Тел Авив и Барселона изиграха страхотен мач, който бе решен с продължение. Испанците пречупиха Макаби с 92:85 точки, а на четвъртфиналите чакат втория от група E, където три отбора са с равен актив 3 победи и 2 загуби – Панатинайкос, Каха Лаборал и Лиетувос Ритас. Каха Лаборал пък победи Уникаха със 78:63 точки снощи в Испания. От тази група ще се определи и съперникът на Макаби Тел Авив, който ще срещне победителя в крайното класиране.

Програма за последния кръг в Топ 16:

Лиетувос Ритас- Каха Лаборал

Уникаха- Панатинайкос

Барселона- Унион Олимпия

Лотоматика- Макаби Тел Авив

Ефес Пилзен- Партизан

Реал Мадрид- Монтепаски

Валенсия- Фенербахче

Олимпиакос- Жалгирис