Президентът на БК Балкан (Ботевград) Михаил Михайлов очаква интересни мачове срещу шампион Левски Лукойл във втората групова фаза на турнира ФИБА Къп.

"Дори в сайта на ФИБА Европа ние бяхме посочени като аутсайдер в първата фаза. Радвам се, че успяхме да опровергаем тяхната прогноза. Добре е, че сега сме в една група с отбора на Левски Лукойл, тъй като ще спестим разходи за пътни и хотел. Освен това на двата ни мача ще свирят чуждестранни съдии и ще ми бъде интересно как ще завършат двубоите", каза Михайлов.

Старши треньорът Небойша Видич и капитанът на отбора Венцислав Петков също участваха в днешната пресконференция преди старта на втория етап в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.

За първи път отборът преминава първия етап. В следващата фаза "зелените" ще се изправят срещу Левски Лукойл, Алба Фехервар (Унгария) и Ирони Нес Циона (Израел), като отново първите два тима продължават напред.

Капитанът на Балкан Венцислав Петков смята, че Балкан има реални шансове да преодолее и втората групова фаза на турнира.

"Много съм радостен, че продължаваме напред в Европа. Миналата година беше първи турнир за Балкан във ФИБА Къп. Тогава мисля, че спечелихме един мач и си говорихме, че е успех. Сега вече надграждаме и се класираме във втората фаза. Не беше лесно, играхме срещу доста добри отбори и се радвам, че се класирахме. Надявам се за следващите мачове залата да се напълни. Не всеки ден такива отбори идват в България и хората трябва да ни подкрепят. Ние във всеки мач играем за победа. Щом сме достигнали дотук, сме го заслужили. Имаме реални шансове, стига да играем добре и да покажем нашата игра, за да се поздравим с успех и да излезем от групата", каза Петков

През декември и януари ботевградчани ще гонят победи в първенството, в турнира за Купата на България и в турнира за Купата на ФИБА.

Приоритет е шампионската титла на страната, обявиха Михайлов и Видич.

"Победите срещу прекия конкурент обаче Левски Лукойл винаги са важни. Мачът между двата отбора е истинско дерби през последните години. Още по-добре могат да играят момчетата и да развият своя потенциал", казаха Михайлов и Видич в Пресклуб "България" и споделиха, че има прояви на натиск и некоректност срещу Балкан в полза на Левски Лукойл.

Наставникът разказа конкретни примери, но призна, че винаги поздравява опонента, когато ги превъзхожда в играта.

Двамата бяха единодушни, че смяната на мениджъра на НБЛ Лили Борисова не е заради лоши качества, а под диктовката на "синия" клуб.

Балкан не е сред подписалите се клубове за отстраняването на Борисова. /БТА