Отборите на УНИКС Казан (Русия) и АСВЕЛ Вильорбан (Франция) ще се изправят един срещу друг тази вечер във финала на квалификационния турнир за Евролигата. 

Победителят от срещата ще спечели правото да бъде последният отбор, който ще участва в най-престижния баскетболен турнир в Европа.

На полуфиналите УНИКС надделя над Апоел Йерусалим (Израел) с 82:71 точки, докато във френски сблъсък АСВЕЛ преодоля Страсбург със 74:65 точки. 

Отборът на УНИКС, финалист в "Еврокъп" от миналия сезон, успя да обърне Апоел през второто полувреме, наваксвайки пасив от 6 точки на почивката. Най-добър за руския тим беше американецът Д'Ор Фишер. Той отбеляза 16 точки, а по 15 добавиха Никос Зисис и Къртис Йерелис. 

За израелския отбор Джоузеф Джоунс вкара 12, Брайс Райт и Дъруин Китчен реализираха по 10, а бившият играч на Лукойл Академик Донта Смит остана с 9 точки.

АСВЕЛ надигра трудно Страсбург, а срещата се реши в последната част, спечелена от тима от Вильорбан с 22:16 точки. За 17-кратните шампиони на Франция над всички беше американецът с грузински паспорт Торийн Грийн с 15 точки, а още четирима негови съотборници вкараха по 10 или повече. 

За Страсбург единствено центърът Али Траоре и крилото Мат Хауърд минаха границата от 10 точки.

Двубоят между АСВЕЛ и УНИКС е тази вечер от 21:45 часа българско време в Остенде, а победителят ще допълни група "А" в Евролигата и ще гостува на Анадолу Ефес в Истанбул в първия мач от груповата фаза.