Уникс Казан идва с дванадесет играчи в София за срещата от турнира Eurocup срещу шампиона на България Лукойл Академик. Делегацията на руския тим пристига от Москва на летище София в 11.40 в понеделник - 24 ноември. Хърватският наставник на Уникс - Александр Петрович - ще разчита на централните фигури в отбора си - талантливото крило Тарик Кърксей, американският гард Терел Лейдей, хърватите Марко Попович и Кресимир Лончар, както и на Владимир Веремеенко, Сергей Чикалкин и Дмитри Соколов, да дадат най-доброто от себе си за срещата с българските "студенти".

Със сигурност Уникс ще пристигне в България в повече от добро настроение, след като снощи победи Урал Грейт с 95:73 и за седма поредна година си осигури място на полуфинал за Купата на Русия. Кърксей и Лейдей бяха най-резултатни за успеха, като и двамата реализираха по 18 точки.

Билетите за първия сблъсък от турнира вече са в продажба в интернет на www.eventim.bg и в магазини Германос, Пикадили, М Свят, Юзит Калърс, офисите на

Труд и 24 часа. Те са със запазено място и на цена 5,50 лева за сектора под ВИП ложата и 3,50 лева за всички останали места. Билети ще се продават и в зала Универсиада във вторник 25-ти ноември - преди самата среща между българския шампион Лукойл Академик и Уникс Казан.