Бившият плеймейкър на българския ЛукОйл Академик Уили Дийн съвсем нагледно видя какво е нивото в най-престижния клубен турнир Евролигата. Неговият нов тим Жалгирис загуби като гост на гранда Панатинайкос с 51:78 точки, а Дийн остана с едва 2 точки за 26 минути на терена.

Американецът изпитваше затруднения срещу агресивната и организирана игра на гръцкия шампион и вкара само 1 от 8-те си опита от средно разстояние. Гардът записа и 2 асистенции, и 3 грешки.

„Просто ще кажа, че Панатинайкос игра невероятно днес. Ние не свършихме добра работа при контрола на топката и наказателните. Аз би трябвало да играя по-добре, за да помогна на съотборниците си и ще го направят. Чувствам, че днес ги предадох. Във втората част намалихме разликата, но после им дадохме възможности да бележат повече. Панатинайкос е страхотен тим. Заедно са от много време и между тях има отлична химия. Това е нивото, което ние се опитваме да постигнем”, коментира разочарован Уили Дийн след срещата.

От друга страна за Панатинайкос Димитрис Диамантидис бе на познатото си ниво и бе най-резултатен с 15 точки, а новото попълнение Никола Пекович вкара 14. Наставникът Желко Обрадович заяви: „Важно е, че спечелихме първия си мач в Евролигата. Доволен съм от начина, по който започнахме двубоя. В третата част играхме добре срещу тяхната зонова защита. Може и да загубихме борбата под коша, но играхме агресивно. Принудихме ги да направят 22 грешки, а те успяха да откраднат топката едва 5 пъти. Поздравявам играчите си и разбира се феновете, които както винаги създадоха страхотна атмосфера.”

Останалите резултати от първия кръг:

ЦСКА Москва – Армани Джийнс Милано 90:64

Уникаха – Льо Ман 84:79

Монтепаски Сиена – Проком 80:71

Днес са срещите:

Цибона – Макаби Тел Авив

Ефес Пилзен – Партизан

Алба Берлин – Лотоматика Рома

Нанси – Барселона

Ховентут – Юнион Олимпия

Реал Мадрид – Паниониос

Авелино - Олимпиакос