Берое загуби от Елицур Рамла (Израел) със 73:101 (25:17, 15:37, 9:24, 24:23) като домакин в Стара Загора в среща от третия кръг в група В на турнира Еврокъп по баскетбол за жени. Поражението бе трето поредно за старозагорки, които заемат последното, четвърто място във временното класиране. Елицур Рамла постигна втора победа в редовния сезон и излезе на втора позиция.

В другата среща от групата тази вечер турският Хатай отстъпи като домакин на Университас ПЕАЦ (Печ) с 56:64. Унгарският тим води в подреждането с три победи от три мача, а Хатай продължава с актив 1-2 на третото място.

Домакините от Стара Загора започнаха силно мача и водеха с 25:17 след първата четвърт, но в началото на втората четвърт баскетболистките на Елицур Рамла осъществиха обрат и до почивката направи резултата 54:40 в своя полза. Последва много силна трета част за гостите от Израел, които дръпнаха със 78:49 преди последните 10 минути, а до края на мача контролираха играта. Най-голямата разлика в тяхна полза достигна 34 точки. Състезателките на Берое отстъпиха в борбата под коша, а съперникът се възползва отлично от грешките им.

Теодора Динева бе най-резултатна за българския състав с 14 точки и 3 борби, а по 13 точки реализираха Радостина Димитрова и Гергана Иванова. Димитрова добави 9 борби и 5 асистенции, а Иванова - 2 асистенции. Виолина Кочева и Сиара Ростън отбелязаха по 9 точки за домакините. Дебют за Берое направи новото американско попълнение Шарън Хюстън, която се отчете с 8 точки и 4 борби.

За Елицур Рамла Шакира Остин завърши с 25 точки, 10 борби и 3 асистенции.

В следващия кръг, на 16 ноември, за Берое предстои гостуване в Унгария на местния Университас ПЕАЦ (Печ).