Старши треньорът на Уникс Казан сърбинът Ацо Петрович призна, че отборът му спечели с късмет тази вечер в зала „Универсиада”. Руснаците надвиха българския ЛукОйл Академик на старта на турнира Еврокъп с тройка на хърватина Марко Попович в последната секунда.

„Доволен съм само от победата, но не и от играта. Започнахме добре и играехме така, както трябва. Но може би промяната в психиката на вашия тим, който заигра много агресивно в защита се отрази. ЛукОйл се върна в мача и видя, че може да победи, а и почти беше победил. Видяхте защо баскетболът е най-интересната игра. Спечелихме с късмет. Имахме голям проблем, защото основният ни играч на позиция 4 Веремеенко не игра. Това е петото ни поредно гостуване и играхме проблеми. Все пак започнахме добре в Еврокупата, а победата е важна, ако искаме да продължим напред. Включването на Ристе Стефанов наистина ни изненада. Той показа лидерски качества. ЛукОйл има отличен тим”, заяви Александър Петрович.

Сръбският наставник си припомни, че все пак има поражение в зала „Универсиада”, но от Левски като треньор на Железник преди години. „Ами да, вие се сещате за това. Тогава също мачът завърши с късмет”, каза Петрович.