Израелският Барак Нетаня ще опита да измъкне победата на ЛукОйл Академик в зала „Универсиада” във вторник вече по думите на наставника на гостите Арик Алфаси. Нетаня загуби като гост на Спатак Санкт Петербург, а после отстъпи и на Макаби Хайфа в групата от Топ 16 на турнира Еврочалъндж до момента. В израелската лига пък тимът е с актив 5 победи и 11 поражения.

„Загубихме и снощи в израелското първенство, така че ситуацията никак не е лесна за нас, но ние ще излезем утре вечер и ще се опитаме да спечелим мача. Знаем, че се изправяме срещу много добър тим, който постигна добър резултат срещу Макаби Хайфа. Тук пък загубиха в завързан мач срещу Спартак, така че ни чака много тежък двубой, но ние се готвим за този мач и ще се опитаме да покажем добри неща. Може би можем да победим тук. Не мога да ви кажа тактиката, защото ще стигне до треньора. Но със сигурност знаем, че това е отличен тим, който стреля добре от разстояние. Има силна стрелба за три точки, така че трябва да ограничим тези стрелби, да се държим близо до реализаторите и да контролираме борбата, защото те имат и високи играчи. Ще се опитаме да играем нашата си игра и да контролираме мача, да играем умно”, коментира старши треньорът на Нетаня преди първата тренировка на Нетаня в София.

„Определено не сме в проста ситуация, защото миналата година бяхме в Топ 4 на първенството, а следващата седмица имаме полуфинал за Купата, което е много важен мач за нас. В израелското първенство пък досега нямаме успех, но искаме да продължим напред в Еврочалъндж, така че утре ще се опитаме да покажем най-доброто от себе си. Да, мисля, че играем добре и като гости. В първия кръг играхме добре като гост на Лиеж и други силни отбори. Знаем да играем като гост, имаме оръжията и изпълнителите, за да играем добър мач и нямаме търпение да се получи завързан мач, а по-добрият тим ще победи”, каза още Арик Алфаси.