„Чувствам се чудесно, пристигайки в нов отбор и нова страна. Мога да кажа, че това е голямо приключение, предизвикателство за мен да дойда тук”, коментира новият треньор на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Димитрис Галанис.

Гръцият специалист сподели още: „Българският баскетбол прогресира през последните години. По-добри играчи идват тук, както и по-добри треньори. Мисля, че можем да имаме добри времена с Лукойл.”

За Димитрис Галанис утрешния домакински мач на шампионите срещу Апоел Йерусалим в Еврокъп ще е едва втори двубой начело на тима. „Аз дойдох в трудни времена за отбора. Но играчите има добро отношение и тренират здраво. Някои от тези неща се показаха през уикенда и ще се опитаме да ги повторим утре”, заяви още Галанис.

- Какво казахте на играчите при първата си среща с тях?

- Трябва да вървим стъпка по стъпка. Не можем да направим всичко за един ден. За мен всеки ден е предизвикателство. Можем да постигнем прогрес в бъдеще.

- Мачът утре е много важен за тима. Вие какво очаквате?

- Знам, че мачът е важен, но моята гледна точка е различна. Разбира се, за нас това е голям шанс и всеки ще даде най-доброто от себе си. Но те са големият отбор, големият отбор с играчи, които са познати и в Евролигата. Нашият тим е наистина мотивиран. В добра форма сме и ще направим най-доброто, на което сме способни. Ще кажа на момчетата да се борят за всяка топка.

- Вече сте гледали предишните мачове на Лукойл. Имате ли своето обяснение защо Лукойл загуби в мачове, които можеше да спечели и то в края?

- Миналото си е минало, а ние трябва да гледаме напред. Най-вероятно грешките от миналото, трябва да останат в миналото.

- Ще има ли нови играчи и промени?

- Работим в сътрудничество с тима и ще видим какво ще се случи. Но на първо място, когато пристигнеш в нова среда, с нови играчи, трябва да се довериш на тези, които са тук. Доверието и истината са основни неща в живота, не само в баскетбола.