Реал Мадрид излиза срещу Летувос Ритас във финала на Купа УЛЕБ утре от 19 часа в белгийския град Шарлероа. Двата тима преодоляха сериозни съперници, за да стигнат до голямата битка за титлата. Александър Трифунович пък извървя труден път към финала на Купа УЛЕБ в Шарлероа като старши треньор на Летувос Ритас. Трифунович се присъедини към отбора по средата на сезона, но води тима в правилна посока, откакто е начело. „Искаме да спечелим трофея и ще направим всичко възможно да го отнесем в къщи”, категоричен е младият специалист пред официалния сайт на турнира. 

 

 

-         Първо поздравления за класирането ви на финала. Как ви се струва пътят до тук като погледнете назад?

-         Единственият възможен – труден. Мачовете с Удине и Страсбург бяха наистина тежки, защото трябваше да стопяваме пасив. Полуфиналът с ФМП Железник пък бе различен, защото първата среща беше във Вилнюс и натрупахме увереност преди реванша.

-         Станахте старши треньор точно преди четвъртфинала със Страсбург. Как успяхте да мотивирате играчите си след смяната на Змаго Сагадин?

-         Щастлив съм, че имах шанса да работя с треньор като Сагадин, защото познавам начина, по който той работи и това направи нещата по-лесни за мен. Нямаше време за някакви радикални промени, заради натоварената ни програма. Най-голямата промяна сякаш беше подобрението на защитата и бързите пробиви, както и самочувствието на играчите.

-         Летувос Ритас ще се изправи срещу Реал Мадрид във финала. Какво трябва да направите, за да спечелите титлата?

-         Няма как да не кажа само хубави неща за Реал. Това е тим пълен със звезди, който се представя добре през целия сезон. Отбор с традиции и това ни дава допълнителна мотивация за силна игра във финала. Но, ако искат да ни победят ще трябва да докажат, че са по-добри на терена.

-         Както през 2005-та, вашите фенове се очакват в Шарлероа. До колко подкрепата от публиката е важна за вас?

-         Феновете са наистина много важни за тима. Сигурен съм, че ще имаме сериозна подкрепа от трибуните. Летувос Ритас заслужава да играе в Евролигата заради всички усилия, които полагат хората свързани с клуба. Ще се борим много, за да го постигнем.