Старши треньорът на словенския Крка Ново место Александър Джикич заяви, че е впечатлен от факта, че въпреки проблемите на Левски, отборът играе все по-добре в Адриатическата лига. „Сините” загубиха от словенския тим с 68:70 точки и записаха пето поражение от шест мача в състезанието, но пък с представянето си заслужиха добри думи от известния специалист.

„Първо, искам да кажа нещо за Левски и моя приятел Тити Папазов. Всички в Адриатическата лига знаят за ситуацията и всички знаят какво техният треньор се опитва да направи, за да помогне на отбора. Някои хора се смеят на тези усилия, но това е просто знак колко обича баскетбола и колко много означава той за играчите си, защото доколкото знам тези баскетболисти играт без пари и все още са заедно”, коментира Александър Джикич, който освен, че е национален треньор на Македония е един от европейските треньори, докоснали се до НБА.

През 2005 година той стана помощник в Минесота Тимбърулвс, а след това работи в Сиатъл и Сан Антонио Спърс.

След завръщането си на Стария континент Александър Джикич  води словенските Унион Олимпия и Кърка Ново место, както и литовския Лиетувос Ритас.

Ето какво още каза Джикич за българския Левски: „Честно казано те са играят все по-добре във всеки мач. Все по-добре. Абсолютно не сме ги подценявали. Подготвихме се много добре, гледахме всичките им мачове без Брандън Хийт и бяхме напълно готови. Фактът е, че те се възползваха от нашите грешки. Имаше ситуации, в които можехме да ги пречупим, но те все се връщаха.”

„Вярвам, че ако този отбор остане заедно, не съм на 100% сигурен, че ще остане последен в лигата. За нас мачът беше много важен, защото беше срещу отбор, който на хартия не е толкова добър колкото нашия. Но хартията не значи нищо. Направихме много ненужни грешки и затова Левски остана в мача. Надявам се, Левски ще намери подкрепа в обществото и честно казано не знам защо хората не искат да подкрепят този отбор. Защо не? Вярвам, че трябва да се помисли още веднъж, защото спортът е много важен”, коментира още сръбският специалист.

„От година на година се чуват мнения, че лигата става по-лоша, но не съм сигурен за това. Имаме много стабилни отбори. Вярно е, че Партизан например има проблеми, но доколкото ги познавам, те ще се борят докрай. Има стабилни отбори, като Цървена звезда, Цедевита, Будучност, Олимпия, а и ние. Тук играят момчета, които скоро ще играят из цяла Европа. По мое  мнение лигата е много добра”, завърши Александър Джикич.