Баскетболният отбор на Киев проведе първата си тренировка на българска земя преди утрешния сблъсък с ЛукОйл Академик от четвъртия кръг на купа УЛЕБ. Двубоят е от 18 часа, а от лагера на „студентите” споделиха, че продажбата на билети върви с бързи темпове. Украинците пък се запознаха отблизо със задръстванията в София преди пристигането си в зала „Универсиада”.

„Очаквам сериозна битка от играчите си утре. Но за нас всеки мач е еднакъв от гледна точка на това, че винаги се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да спечелим”, коментира словенският наставник на БК Киев Томо Махорич преди вечерното занимание.

„Контузиите са част от спорта. Всички имат проблеми. Имаме двама контузени, но ние играхме без тях и срещу По-Ортез, така че сега няма причина да не изиграем нов силен мач”, каза 42-годишният Махорич по повод здравословните проблеми в тима.

Наставникът добави, че американецът Маркъс Фейсън е ОК и ще може да вземе участие в двубоя: „Познавам играчите на съперника и знам, че ще е трудно. Тук за никой не е лесно, но това е спортът. Още е рано да говорим за класиране напред. В ЛукОйл Академик има 7-8 много добри състезатели и всеки може да е ключов, затова не искам да казвам конкретни имена”, сподели още словенецът.