„Ако ни се отвори шанс за победа, със сигурност ще го използваме”, бе категоричен треньорът на босненския Игокеа Драган Баич. Тимът му гостува довечера от 18 часа на българския шампион Лукойл Академик в четвъртия кръг на турнира Еврокъп.

„Познавам доста от играчите на Лукойл, защото някои са играли в Адриатическата лига. Добър отбора са, а и имат класни български играчи. Няма да ни бъде лесно. Определено излизаме срещу здрав противник. Лукойл изгуби в първите три кръга с така да се каже близки резултати. Ние от друга страна имахме тежък мач в Адриатическата лига, а и пътувахме с автобус от далече. Но всичко това трябва да оставим настрани и да изпълним плана си за срещата”, заяви още Баич.

- Направихте промени в състава. Защо?

- Ами някои от играчите, които взехме преди началото на сезон, не изпълниха очаквания. Бяхме принудени да направим промени и ето, че имаме двама нови плеймейкъри. Със сигурност ще ни бъдат от голяма полза.

- Мислите ли, че вече се очертаха фаворитите в групата?

- Аз и преди началото на мачовете казах, че Кършияка, Химки и Апоел са фаворити. Но може би и тежката програма на Лукойл стана причина за това, че в първите три кръга не записаха победа. Със сигурност и те искат да се конкурират за класиране напред.

- Изненада ли беше загубата ви от румънците?

- Те показаха, че играят добър баскетбол и имат добър тим. С победата над Химки, а и над нас също показват, че мислят за продължаване напред в турнира.