Старши треньорът на италианския Бенетон Тревизо Октай Махмути заяви, че очаква много добра, баскетболна атмосфера утре в зала „Универсиада” за сблъсъка между неговия тим и българския ЛукОйл Академик. Двубоят е от поредния кръг на купа УЛЕБ е от 18 часа. Македонецът Октай Махмути сподели, че за първи път ще играе в България, но тук има доста приятели начело с Тити Папазов.

„Всички мачове в Европа са тежки и нормално да очакваме същото от срещата с ЛукОйл. Ще се опитаме да се представим в най-добра светлина и да победим. Не мога да кажа, че има някакво напрежение в нашия тим заради по-лошото класиране. Играхме тежък мач в италианското първенство и пътувахме до тук, но не смятам, че можем да говорим за някакво напрежение, защото все още има 2-3 двубоя”, коментира още Махмути преди вечерната тренировка на Бенетон в „Универсиада”. Малко след това македонецът се поздрави със своя сънародник и бивш наставник на ЛукОйл Академик Марин Докузовски, който е в София.

„Новият ни плеймейкър няма да играе. Той още не е дошъл в Тревизо, идва в сряда. А и второ – ще играем без Анджело Джили, който е контузен. Както казах ЛукОйл е много качествен тим, а това се потвърждава от резултатите”, заяви Октай Махмути.