Балкан загуби на полуфиналите на Балканската баскетболна лига в Израел. Тимът от Ботевград отстъпи на Макаби Хайфа с 81:86 и в неделя ще играе за бронза срещу домакините от Ирони Нахария.

"100 процента и играчите чувстват това, което и аз, че можехме да победим този отбор. Когато паднеш от отбор, който играе бързо, стреля добре, добре, но не е така и това е лошо. Имахме нашите шансове. Днес изглеждаше сякаш в някои играчи имаше страх. Не разбирам този страх, който виждам. Първото полувреме бяхме изненадани колко сме сами на терена. Не вкарахме нищо. Всичко, което Дерик Маркс стреля и практически е бил сам, изпускаше. Второто полувреме заиграхме малко по-агресивно. Имаше много опции да се намери решение. Определено Крисчън Джоунс е много важен за нашия отбор. Днес вкара 15 точки, не даде това присъствие в полето, защото не се чувстваше добре, но върху това не можем да влияем. Трябва да се играе с по-голяма мисъл и сърце. Галил Елион е със сигурност категорично най-добрият отбор тук", каза след мача старши треньорът на българския тим Небойша Видич.

"Искахме да играем този финал, да покажем, че можем да се класираме, да играем един мач без натиск и да играем хубав баскетбол. Днес не играхме нашия баскетбол. Мога да кажа, че съм разочарован от това, което показахме. Това не е баскетболът, който ние играем и дори не е баскетболът, който може да ни донесе титла в последния етап, който имаме от сезона и това са плейофите в българското първенство. Не е добре, когато преди плейофите треньорът казва това, но просто това е моето впечатление. Няма много принципи и система в играта на Макаби Хайфа. Трябва много да четеш и да наказваш, както се случи ситуацията на терена. Няма план за мача. Те играят произволен баскетбол. Трябва да се чете и когато си решил да стреляш, да стреляш. Но когато двама мои стрелци стрелят не само еърбол, а прехвърлят метър, това не разбира. Ще видим как ще излезем в неделя. Това е тежък въпрос. Ще видим как ще ги мотивираме, ще се опитаме да играем по-добре срещу домакина Ирони Нахария", добави Видич.