Старши треньорът на шампиона в баскетболната Евролига Анадолу Ефес Ергин Атаман поиска лично извинение от колегата си начело на Барселона Шарунас Ясикевичус след мача между двата тима снощи в Истанбул. Анадолу Ефес победи испанския тим с 96:86 като домакин в Истанбул в среща от осмия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже.

Повод за конфликта между двамата стана обвинението от страна на Ясикевичус, че хора от екипа на Анадолу Ефес са заснели тренировката на Барселона на турска земя. Атаман разкри, че след двубоя литовският треньор на каталунците директно е отправил обвинението към един от асистентите в щаба на домакините.

"Очаквам телефонно обаждане и извинение от Шарунас Ясикевичус. Той е добър приятел, но това е сериозно обвинение. Призовавам го да го докаже", заяви Ергин Атаман след мача и добави, че е много обиден.

Атаман, който е и национален селекционер на Турция каза още, че при условие, че Ясикевичус не се извини или на докаже обвинението си, че от Анадолу Ефес са снимали тренировката на Барселона, той трябва да напусне Борда на треньорите в Евролигата, на който е член.

"Ако Ясикевичус ми се обади, че му кажа да го докаже и аз ще подам оставка веднага. Ако обаче не докаже думите си или не се извини, очаквам той да се оттегли от Борда на треньорите в Евролигата", каза още Ергин Атаман.

"Това е нещо между треньорите", коментира кратко Шарунас Ясикевичус по темата на пресконференцията след срещата.