„Доволен съм, естествено, когато отборът побеждава е нормално да сме доволни. Когато има победи, един отбор се развива и показва, че си вършим работата по начина, по който искат феновете и ние самите. В последните два мача на чужд терен, тимът побеждава без Калоян Иванов, който е основна фигура в нашия отбор, така че на този етап сме изключително доволни от представянето на отбора”, коментира президентът на баскетболния Левски Лукойл Тодор Стойков след поредния успех на тима в групите на турнира ФИБА Къп.

Левски Лукойл продължава победната си серия за Купата на ФИБА

„Мечти има всеки, нормално е и ние да мечтаем. Левски Лукойл е доста сериозно има и на базата на това, че има уникални фенове, аз лично мечтая да изиграем още повече мачове - 20-22 мача, ако можем в Европа. Това ще е супер за нашия отбор и за българския баскетбол като цяло. Публиката е нещо много важно и не случайно, когато Лукойл взе решение да стане генерален спонсор на Левски, една от причините за това бяха феновете на Левски. Това е публика, която иска отборът да побеждава и аз съм убеден, че залата ще се помни все повече. Един отбор без публика не е отбор”, заяви още Стойков за Спортно шоу Гонг и добави:

„Всеки уважаващ себе си отбор, треньор и спортист няма протоколни мачове. Ние ще отидем в Солун за победа. Един успех ще ни донесе още по-голямо самочувствие. Очакваме сериозна подкрепа от нашите фенове в Солун и ние като клуб съдействаме за това. Правят сериозна организация да ни подкрепят. Най-малко заради феновете ние ще играем за победа.”

Колкото до предстоящото дерби с Рилски спортист, Стойков сподели: „Ако попитате треньора или играчите, може би ще кажат, че има някаква умора, но те са професионалисти, които трябва да защитават името си. Ние ще се опитаме и на двата фронта да бъдем максималко концентрирани. Очаквам залата да е пълна и второ, да победим, за да покажем, че нашият тим притежава класа.”

„Не мисля, че когато един отбор върви в правилна посока, трябва да се правят промени. Треньорите на този етап не са изявили желание за нови играчи, а и ние работим по определен бюджет, в който параметрите са ясни. Не, че е проблем, но на този етап тази тема не стои на дневен ред”, завърши Тодор Стойков.