„Очаквано приключихме с победа. Като по-добри, победихме”, заяви капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков след като тимът завърши с успех над Лугано първата фаза на турнира Еврочалъндж и продължава напред като лидер в групата си.

„При мен мотивация има във всеки мач, защото съм свикнал да се доказвам във всеки един мач, така че за другите не мога да отговоря. При мен мотивация има. Нормално е да предстоят срещи с по-сериозни съперници. Надявам се нашият тим да играе по-добре и да продължим, колкото може по-напред, ако е възможно естествено. Нека да свърши мачът утре и ще мислим, но мисля, че годината е добра. Като цяло за мен в личен план особено е много добра. Пожелавам си здраве и късмет на мен и семейството ми, и на всички фенове на баскетбола, а и не само”, каза още Стойков след 90:81 срещу швейцарския Лугано в зала „Универсиада”.

Тодор Стойков не пожела да коментира появилите се информации за скандали в отбора между играчите и треньора Йовица Арсич. „То, когато бием, ако има скандали, представям си, ако паднем някой мач. Естествено, че няма нищо”, заяви капитанът на „студентите”.