Тити Папазов вече е в Белград, където преди обед се присъедини към отбора на Левски след участието си в Биг Брадър. Папазов ще води „сините“ в тазвечершния първи мач в Адриатическата лига срещу Цървена звезда в емблематичната зала „Пионир“.

Двубоят е от 20 часа българско време, а преди него баскетболистите и треньорският щаб ще имат видео анализ на съперника.

Мачът е дебютен за Левски в престижния турнир, а съперник ще бъде едно от най-големите имена в баскетбола на Балканите. Звезда има амбиции да спечели Адриатическата лига и в лагера на „сините“ очакват тежко гостуване. В българския шампион от няколко месеца има проблеми заради финансовото състояние на клуба, а освен това преди мача има и сериозни кадрови проблеми.

Новото попълнение Станимир Маринов няма да участва в мача. Той не е картотекиран, защото не е изяснил взаимоотношенията си с бившия си отбор Балкан. Брендън Хийт, който по-късно се включи в подготовката, не е в добра форма и в добро здравословно състояние като има проблеми с бедрото. Той ще бъде по екип, но едва ли ще може да помогне на отбора. Ники Върбанов пък остана в София заради травма в глезена.

Интересът към мача в Белград е голямо, най-вече поради факта, че двубоят е дебютен за Звезда и открива сезона в Адриатическата лига. В последните седмици от клуба призовават феновете да напълнят залата и да видят отбора в новия му вид. Билетите са с цена от 5 до 15 лева, което е в границите на нормалното, така че има всичко предпоставки за хубава баскетболна атмосфера.

Кремена Младенова, специален пратеник на Gong.bg в Белград.