Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира за BGBasket.com победата над Башкими, гарантирала и след останалите резултати, третото място на тима в Балканската лига.

"Не бе трудна победата, но не и такава, каквато бихме искали да бъде. И двата отбора бяха заложили на нападението. Не успяхме да се справим с Аарън Мос, който вкара 42 точки. За нас е важно колкото по-бързо успеем да приспособим новите играчи, Дарил Браянт и Омари Гудул вече влизат и се представиха добре. Мач, който трябваше да се спечели. Има доста неща, върху които трябва да работим. Правим разлика, след това допускаме съперника да се върне. Оттук-нататък, каквото и да се случи, ние играем плейоф. Ще играем за победа и срещу Академик Бултекс 99, но това е мач без значение, ние играем с Тирана като трети," заяви Папазов.

Къде са слабостите на Левски Лукойл?  "Тези два мача помогнаха след загубата на Купата. Мисля, че до голяма степен имахме желание да играем в нападение, не в защита. Пробвахме всички играчи, различни видове защити. Имаме много класни играчи в нападение, дори да импровизират. Искаме да подобрим защитата, 86 допуснати точки са много. Многото мачове, които имаме, ни дават възможност," допълни наставникът.

"Почти няма интерес от страна на феновете към турнира на този етап. Видяхте, че феновете бяха с нас във Велико Търново, и ни подкрепяха и след загубата. Във важните моменти ще бъдат с нас," каза още той.

"Пада мандалото, няма вече къде да сложа нов. Нашите играчи не са свикнали да остават извън групата. В един момент ще е доста тежко, няма как да сме повече от 14 човека, ако искаме отборът да се съхрани психологически," завърши Тити Папазов.