Въпреки приятелските си отношения с гръцкия треньор на испанския Билбао Баскет Фотис Кацикарис Тити Папазов заяви на летище София, че е отказал да даде информация за ЛукОйл Академик. Българският шампион посреща испанците утре от 18 часа в Самоков в мач от третия кръг на турнира Еврокъп. Тити разкри още, че Кацикарис му е сподели, че харесва много Александър Везенков- младши и би се радвал да го има в отбора си.

„Ще се видим утре вечерта. Знаете, а и на него му казах, че с г-н Везенков сме в прекрасни отношения и да не ме пита нищо. А той каза: Ние знаем всичко. Майтапя се естествено. Говорихме за малкия Везенков. Казах му, че е номер 1. Той го харесва много и искат да го вземат в Билбао. Големият Везенков като баща, знаете един баща трудно взима такова решение и трябва да му помогнем тези, които сме около него. Защото има раздвояване, дали да учи в университет в САЩ или веднага да започне в Европа. Аз, познавайки действителността смятам, че трябва да започне веднага в Европа да играе”, коментира Тити Папазов при пристигането на Билбао на аерогарата.

По повод възможността да застане начело на националния тим по баскетбол, Папазов каза: „Питайте директора на ЛукОйл, това е негова идея. За първи път в живота ми ме канят всички, които преди са били против мен. Това е чудо. Бях в тежки колебания вчера, но ако държат да бъда аз, може би ще бъда. Преди казах, че не е морално да съм следващият треньор, защото така смятам. И сега смятам, че е така, но един от тези, които говориха с мен се казва Росен Барчовски.”

Колкото до предстоящия мач ЛукОйл- Билбао, Тити Папазов прогнозира: „Смятам, че ЛукОйл има потенциал да победи този отбор. Трябва да знаете само едно, че класата на испанските отбори е много голяма. Имат много добър треньор. Започва своята кариера като ученик на Ивкович и аз от там го познавам. Не е лесно да се реализираш в чужбина. Имат много силен отбор. Имат финансови проблеми, но най-вероятно на такова ниво играчи не се отразяват. Това го показват резултатите в Испания. Но българите сме прекалено амбициозни и винаги надскачаме ръста си и съм убеден, че една евентуална загуба няма да бъде много добре приета, но реалностите са, че Билбао е фаворит и въпреки това аз смятам, че ЛукОйл ще победи, защото има силен отбор.”