Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов заяви след убедителния успех на неговия тим над Динамо Букурещ тази вечер, че иска „сините” да завършат годината в подобна възходяща серия. Левски записа втора победа в Балканската лига и общо трета поредна след като надви Мега Хипо Лизинг в Сърбия и Спартак Плевен във вътрешния ни шампионат.

„Нормално е човек, когато побеждава да бъде доволен, но като че ли гостите бяха отписали мача още преди да започне, защото в мачовете, които изиграха до сега повече се бореха. Нямам представя дали нямат някакви проблеми в отбора, но не се представиха на ниво и това предопредели двубоя много рано. Първото полувреме те не ни противодействаха и това свали нашата концентрация. Недопустимо получихме 13 точки поред в началото на второто полувреме, но пък това беше причина да изиграем мача концентрирано до края. Не се главозамайваме. Съперникът не е такъв, че да изживяваме голяма радост от успеха. Смятам, че имаме потенциал да победим отбора на Динамо в Букурещ”, коментира Тити и добави:

„Сега ни предстоят две много важни гостувания в българското първенство срещу тимове, които са силни домакини – Рилски спортист и Черно море. Рилски спортист играе добре и днес постигна ценен успех срещу Работнички, а Черно море Варна от години не е имал толкова сериозна селекция. Искаме да влезем в празниците в приповдигнато настроение, защото смятам, че играем добре, а в спорта психологията има изключително значение. Шансовете ни за Балканската лига също са много високи, защото посрещаме отбора на Самоков, който трябва да победим с над 4 точки разлика и от двубоя, който трябва да изиграем като гости на Работнички може да стане ситуация, че въпреки че започнахме с три поредни загуби, може да се окажем победители в групата. Това са по-далечни планове. За мен сега е важно да завършим добре годината. Ники Върбанов се включи днес добре и това е положително, а и Цвети Иванов от младите – независимо, че му казах нещо, което е много важно, че мен в България играч с добро нападение няма как да ме впечатли. Може да ме впечатли някой със защита. Не мога да не оценя факта, че за своите 19 години, той е с доста добро игрово самочувствие, което смятам, че ще му помогне в бъдеще. Аз ще помагам, защото той наистина показва характер, за да стане добър баскетболист. Ако подобри играта си в защита смятам, че в негово лице българският баскетбол може да има сериозно ново попълнение. Стабилен Маркос Хол и Асен Великов, които за тези два месеца много си паснаха и това е една от основните причините отборът на Левски да играе добре, а именно синхронът между нашата външна двойка. Асен мисля, че убедително е най-добрият защитник в България, а Маркос най-добрият нападател и от това ние получаваме предимство.”