Тежък жребий изтегли единственият български участник тази година в европейските клубни турнири по баскетбол. Женският Дунав Еконт Експрес, вицешампион на България, ще играе в турнира на ФИБА-Европа за Купата на Европа (Еврокъп) в група G заедно с тимовете на Динамо (Москва), Апоел Тел Авив (Израел) и Свети Георги (Румъния).

Първият домакински мач на българския тим е на 12-ти ноември срещу румънския Свети Георги от 20.30 часа. Седмица по-късно гостуваме на Апоел Тел Авив.

Общо 38-те отбора в турнира бяха разделени в осем групи по четири и две групи от по три отбора. Най-добрите 32 тима продължават на 1/16-финалите. Това ще бъде трето поредно участие на Дунав Еконт Експрес в турнира.

Съперниците ни, с изключение на румънския отбор, са доста известни отбори.

Руският Динамо Москва спечелиха този турнир през сезон 2007-ма, а е чест участник в по-силния турнир Евролига на ФИБА-Европа. Миналата година Динамо достигна до полуфиналите на турнира за Купа Европа.

За Апоел Тел Авив това е второ участие в надпреварата след 2007-ма година. Тогава отборът бе в една група с българския ЦСКА, срещу когото има победа и загуба. Тогава Апоел и ЦСКА преминаха груповата фаза.

За румънския отбор Свети Георги това е второ поредно участие в турнира, като миналата година в груповата фаза има три победи и три загуби и достигна до 1/16-финалите.