Баскетболният отбор на Берое навлиза в една от най-натоварените си седмици от началото на сезона. В следващите 6 дни пред „зелените“ ще изиграят три двубоя. Първият от мачовете е утре, 22-и януари в Балканската лига срещу македонския Блокотехна. След това старши треньорът Любомир Минчев и играчите на отбора ще разполагат с едва един ден преди на 24-и януари, четвъртък, отново в същата надпревара да се изправят срещу косовския  Башкими, съобщава официалният сайт на клуба. 

Точно 48 часа по-късно в среща от 16-я кръг на Националната баскетболна лига беройци излизат срещу Ямбол. Интересното в случая е, че в трите двубоя Берое ще домакинства в спортна зала „Стара Загора", което се очаква да бъде истински баскетболен празник за феновете в Стара Загора.

След повече от месец прекъсване беройци отново излизат на международната сцена. На 22-и януари в спортна зала „Стара Загора“ баскетболистите на Берое влизат в битка с един от основните си конкурентни в Балканската баскетболна лига отбора на Блокотехна. 

Междувременно ситуацията с контузени и болни играчи в щаба на Берое остава притеснителна. При изключително трудната, но и важна победа над Спартак в Плевен от НБЛ „зелените“ получиха тежък удар с контузията на Конър Франкамп. Капитанът Тихомир Желев въобще не пътува за гостуването заради грип, а поради същата причина и центърът Далин Бачински не записа нито една минута. Ивайло Тонев продължава да лекува контузия.