Сериозно изпитание предстои довечера за националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон, който ще изведе своя Олимпиакос срещу Монтепаски Сиена в мач от Евролигата. Гръцкият гранд е домакин в своята зала, а двубоят започва в 21.30 часа. „Червените” се надяват голямата им звезда Арвидас Мачияускас да е готов за игра, а американецът с български паспорт Родерик Блекни заяви: „Не мисля, че има много за казване. Знаем, че трябва да победим Монтепаски и да се надяваме, че ТАУ ще победи Жалгирис. Най-важно сега е да се представим добре и да се опитаме да поправим грешките, които допуснахме в последните две седмици.”

Олимпиакос е пети във временното класиране в своята група в Евролигата с актив от 7 победи и 6 загуби, а италианският Монтепаски е втори с едва 4 поражения от 13 мача до тук.

„Много е важно да спечелим по ред причини. Първо заради предстоящия жребий и второ от психологическа гледна точка, защото искаме да се върнем към победния си ход”, коментира израелският специалист Пини Гершон.