Единственият испански представител във Финалната четворка на Евролигата – ТАУ Керамика, остана дори без медал от последния етап на турнира, който се провежда в столицата Мадрид. Баските загубиха с 93:97 от Монтепаски Сиена след продължение в мача за трето място.

Срещата, наблюдавана от над 13000 души в Двореца на спорта в Мадрид, бе много интересна и оспорвана, и съвсем логично двата състава не успяха да се победят в редовните минути.

Италианците имаха лек превес в първата и третата четвърт, докато тимът от Витория натрупа крехък аванс във втората. След напълно изравнени сили в заключителната част, се стигна и до продължение, в което баскетболистите на Монтепаски успяха да се наложат. Търел Макинтайър и Шон Стоунруук сложиха точка на спора в последната минута, когато техни кошове и борби доведоха до солиден за продължение аванс.

Макинтайър завърши с дабъл-дабъл за Сиена – 16 точки и 12 борби, а най-резултатен бе Кжищоф Лавринович с 19 точки. Ромейн Сато добави 15 точки, девет борби и пет асистенции, Торнтън завърши с 14 точки, а Стоунруук – с 12 точки и девет борби.
От състава на ТАУ Пийт Микеал записа 16 точки и 10 борби, а Тиаго Сплитер реализира 15 точки.

От 22 часа започва и финалът в Евролигата между ЦСКА Москва и Макаби Тел Авив.